Hur får du den billigaste bilförsäkringen?

Skaffa billig bilförsäkring

I jakten på den billigaste bilförsäkringen är det många som utnyttjar de jämförelsesajter på internet som hjälper till att hitta det lägsta priset. De väljer sedan den försäkring som är billigast och tror på så vis att de fått den billigaste bilförsäkringen på marknaden.

Troligtvis har de fått en mycket billig bilförsäkring men det går att gå ett steg till. Det finns en rad faktorer som påverkar ditt individuella pris som inte dessa jämförelsesidor tar med i beräkningen och det kan därför vara lönsamt att fortsätta jämförelsen själv.

Utgå från de 10 billigaste bilförsäkringarna som sidan listar och använd sedan dessa punkter för att på så vis pressa priset ytterligare.

Samla fler försäkringar på samma bolag

I stort sett alla försäkringsbolag ger rabatt om du har flera försäkringar hos dem. Det kan därför löna sig att samla t.ex. hem-, sjuk- och bilförsäkring under samma tak. Men även om ett bolag ger 25% rabatt på försäkringen betyder det inte att de erbjuder den billigaste bilförsäkringen på marknaden vilket de vill få dig att tro.

Skriv försäkringen på någon annan

Är ni fler som utnyttjar bilen i lika stor omfattning är det möjligt att skriva försäkringen på den person som påverkar priset mest. Eftersom ålder, skadefria år och fler försäkringar i samma bolag påverkar priset kan du spara flera hundra på att ha bilen skriven på din partner istället.

Utnyttja extraerbjudanden

I sökandet efter den billigaste bilförsäkringen gäller det att inte ha bråttom. De som kan vänta in ett extraerbjudande från ett försäkringsbolag kan på så vis pressa priset ytterligare. Ett erbjudande som ofta återkommer är att kunden får några hundra kronor rabatt om de tecknar hela försäkringen själv online. Du hittar många erbjudanden på försäkringsbolagens hemsidor men även på de sajter som samlar aktuella rabattkoder och specialerbjudanden.

Försäkra endast det du behöver

Oavsett om det gäller hem- eller bilförsäkring är de flesta överförsäkrade. I längden är det lönsammare eftersom det är betydligt bättre att vara överförsäkrad än underförsäkrad men nackdelen är att det även kostar extra.

Den billigaste bilförsäkringen består alltid endast av en trafikförsäkring. Denna del är det lag på i Sverige att man måste ha så den kommer man inte undan. De som fördrar en halvförsäkring har ibland möjlighet att välja bort vissa delar för att bilförsäkringen ska bli billigare. Kör du endast i stadstrafik kan t.ex. du välja bort ”kollision med djur”.

Var parkeras bilen

En hemförsäkring brukar bli billigare om du har larm på hemmet och detsamma gäller för bilförsäkringar. Utöver larm kan bilförsäkringen bli billigare om bilen parkeras i ett låst garage istället för ute på gatan. Eftersom försäkringsbolagen kalkylerar med risken är detta något som definitivt ska nämnas i jakten på en billig bilförsäkring.

Teckna genom kollektivavtal

Om du är medlem i ett kollektivavtal t.ex. fackförbund kan du utnyttja deras avtal med försäkringsbolagen. Det enklaste är att kontakta fackförbundet och fråga hur man ska gå till väga för att teckna en försäkring genom dem.

Många gånger är detta ett av de sätt som gör att du får den billigaste bilförsäkringen. Detta eftersom fackförbundet har så många medlemmar att deras förhandlingsläge är betydligt bättre mot försäkringsbolagen än för dig som enskild individ.

Jämför och jämför

Det viktigaste av allt är att jämföra, jämföra och sedan jämföra. När du hittat det du tror är den billigaste bilförsäkringen kan du ringa det bolag du redan har försäkringar hos samt några av de bolag som listades som billiga hos jämförelsesidan på internet. Ställ bolagen mot varandra, lyft fram att du är en lågriskkund och använd punkterna här ovan.

Och i nödfall…

Blir priset på den billigaste bilförsäkringen ändå för dyr finns det även mer drastiska åtgärder för att ytterligare pressa priset.

Det första är att flytta. Eftersom stöldrisken är större i storstäder har många bolag högra premie för de som är skrivna där vilket resulterar i att en flytt kan ge en billigare bilförsäkring.

Det sista som går att göra är att byta bil. Bilmodellerna skiljer sig väldigt mycket i pris och är målet endast att få en så billig månadskostnad som möjligt på sitt fordon är en liten och billig bil betydligt billigare att försäkra än en halvmiljons BMW.

Lämna ett svar