Motorcykelförsäkring – Se över den dyra försäkringen

Skaffa en bra och billig försäkring

Går du i tankar på att skaffa dig en motorcykel? En riktigt fin hoj? Då är det viktigt att du har en bra motorcykelförsäkring så att du kan färdas tryggt på vägarna.

När du ska teckna en motorcykelförsäkring så är det lönande för dig att du jämför olika priser och även villkor i olika försäkringsbolag med varandra. Utbudet av mc-försäkringar är stort, för att inte säga en hel djungel och det kan vara svårt att veta vilken försäkring du ska teckna. En del försäkringsbolag har en och samma motorcykelförsäkring oavsett kön och ålder på föraren.

Lätt att teckna ny försäkring

För att du ska få det så lätt som möjligt när du tecknar en motorcykelförsäkring, så kan du använda nätets utmärkta jämförelsetjänster inom området försäkringar. En mc-försäkring kan lätt springa upp i pris, men du kan spara flera tusen kronor, genom att du med endast ett par musklick har svaret på de flesta försäkringsbolagens, premier och villkor på dataskärmen framför dig.

Dessa tjänster är enkla, snabba och helt kostnadsfria, visa jämförelsesajter har egna skickliga försäkringsrådgivare som snabbt ger dig svar på dina frågor om det är något du undrar över. En stor fördel då du slipper att ringa runt mellan olika bolag.

Tips för att få lägre premie på MC-försäkringen

Du får lägre premier om du förvarar din motorcykel i garage när du inte använder den. Den står säkrare där än t ex parkerad utomhus. Du kan även få lägre premier om du äger din motorcykel ensam, om du har särskild motorcykelutbildning och om du är över 25 år.

Se till att teckna en sk avbeställningsbar mc försäkring, ställer du av din mc under vinterhalvåret sparar du en hel del på premien, en avställningsförsäkring sk garageförsäkring skyddar din mc mot stöld, brand och även skador som sker under förvaringsperioden.

Vilken försäkring bör du teckna på Motorcykeln

Du kan välja om du vill ha en helförsäkring eller halvförsäkring på din hoj, förutom då den obligatoriska trafikförsäkringen. Trafikförsäkring måste du ha till alla sorts fordon, annars får du inte köra dem på vägarna.

Trafikförsäkring är obligatorisk, skyddar förare, passagerare och medtrafikanter. Den ersätter skador som du orsakar på ett annat fordon eller något annat som du kör på

Halvförsäkring (trafik + delkasko) ersätter stöld av fordonet, brand, glasskador. Med halvförsäkring får sk rättsskydd, rättsskyddet ersätter dina rättegångskostnader om då hamnar i en rättslig konflikt med någon gällande din MC. Helförsäkringen ersätter skador efter trafikolycka och skadegörelse. Den ersätter dig även om något tungt, som ett träd faller över ditt fordon.

Fakta om försäkringspremie

Hur stor premie det blir på din hoj beror på hojens viktklass, modell, samt kön och åldern på dig – dvs föraren. Kvinnor räknas som något mindre olycksbenägna. Nedan tas några olika sorters exempel på motorcykelförsäkringar upp:

24 + försäkring – för förare som fyllt 24 år eller fyller 24 inom samma år de blev motorcykelägare

30 + försäkring – för förare som fyllt 30 år eller fyller 30 inom samma år de blev motorcykelägare

40 + försäkring – för förare som fyllt 40 år eller fyller 40 inom samma år de blev motorcykelägare

Den kvinnliga mc ägare kan sk Kvinna – försäkring. Denna försäkring gäller inte ifall en man har lånat kvinnans motorcykel och råkat ut för en olycka, fråga ditt försäkringsbolag om villkor gällande denna punk, nedsättningen på ersättningen kan variera mellan bolagen.

50 år Senior – försäkring för dig som är 50 år eller fyller 50 år inom samma år som du blev ägare till MCen.

Se till att teckna den bästa och mest prisvärda mc försäkring innan du ge dig på vägen, jämför pris och villkor mellan bolagen, det är du som kommer att köra MCen och det är du som kommer i slutänden betala föra MC försäkring.

Lämna ett svar