Student hemförsäkring – Ett billigare alternativ

Hemförsäkring för studenter

Försäkringsbolagen har olika namn på studentförsäkringar. Hos Trygg-Hansa kallas den för ”Studiero”, hos IF ”studentförsäkring” och hos Solid ”Hemförsäkring Student”. Oavsett namn är innehållet ungefär detsamma d.v.s. en komplett hemförsäkring som täcker studentens behov och inte minst till ett pris som är betydligt bättre än för en klassisk hemförsäkring. I den här artikeln har vi valt att benämna den som Hemförsäkring Student.

Priset

En Hemförsäkring Student kostar vanligtvis mellan 30-50kr per månad vilket gör att alla studenter har råd med den. Eftersom skillnaden endast är någon tia per månad bör du inte låta priset vara det som avgör vilket bolag du ska teckna din studentförsäkring hos. Läs istället igenom vad försäkringen täcker och leta efter en studentförsäkring som fyller dina behov.

Varför billigare?

Alla som någon gång studerat vet att varje krona som går att spara är värdefull. Det vet även försäkringsbolagen om och har därför utformat försäkringar som verkligen med pressade priser. Men det är inte den enda orsaken och troligtvis inte heller den största till att priset är lågt.

En person som tecknat en försäkring, och är nöjd med den, stannar ofta kvar nästintill hela livet som kund hos det bolaget oavsett om det finns billigare alternativ. Att erbjuda student hemförsäkring är därför ett sätt för bolagen att knyta upp nya kunder.

Vad ingår i Hemförsäkring för studenter

I likhet med en klassisk hemförsäkring består en Hemförsäkring Student av egendomsskydd, reseskydd, överfalls-, rätts-, kris- och ansvarsskydd.

Egendomsskydd är ett skydd mot dina egna, lånade eller hyrda saker som du har ansvarar över. Försäkringen täcker oavsett om du är hemma, på jobbet eller någon annanstans. Däremot brukar försäkringen ha begränsningar när det gäller stöldbegärliga saker som kameror och mobiltelefoner. Egendomsskyddet täcker även vid t.ex. brand, översvämning, explosion eller skadegörelse.

Reseskyddet ingår för utlandsvistelse upp till 45 dagar. Denna del av studentförsäkringen täcker för stöld och skador på resgodset samt ger ersättning för läkarvård eller andra medicinska kostnader.

Överfall- , rätts-, kris- och ansvarsdelen ersätter om du råkar skada någon annan eller om du själv blir utsatt för fysiskt eller psykiskt våld. Överfallsdelen ger dig ersättning för personskador, rättsdelen ersätter rättegångskostnader och ansvardelen ersätter eventuella skadestånd. Behöver du hjälp av en psykolog efter händelsen ersätter krisdelen ett visst antal besök för att bearbeta händelsen.

Flyttskydd är en del i Student hemförsäkringar som endast finns hos några försäkringsbolag. Det betyder att egendomsskyddet är gällande både på den gamla och nya adressen 30 dagar vilket gör att sakerna aldrig blir oförsäkrade oavsett var de är under flyttperioden.

Kompletterande försäkringar

En Hemförsäkring för dig som är Student är en komplett hemförsäkring som täcker basbehovet för en student. Utöver denna kan det finnas ytterligare behov av försäkringar som kompletterar. Dessa tecknas inte separat utan erbjuds antingen som kompletteringsförsäkringar eller i paket som tex Hemförsäkring Student Bas, Mellan eller Stor.

Allrisk:

Allriskförsäkringen kallas i dagligt tal för ”drulle”-försäkring och ersätter för skador på din egendom pga. av dig själv. Det kan vara att du tappar telefonen i golvet, att du ramlar in i en dyrbar vas eller spiller kaffe på datorn. Försäkringen gäller både i lägenheten och utanför den och tar vid där grunden i Hemförsäkring Student slutar.

Nyvärde:

Hemelektronik faller mycket snabbt i värde vilket gör att ersättningsnivån blir låg om olyckan skulle vara framme. Samtidigt är det ofta endast dessa tekniska saker som har något värde i en studentlägenhet. Av den anledningen kompletterar många studenter sin Hemförsäkring med en nyvärdesförsäkring. Med den sker ingen värdeminskning på hemelektroniken under ett visst antal år.

Idstöld:

ID-stölder är något som allt fler svenskar blir oroliga för. Med ID-stöldsförsäkring hjälper försäkringsbolaget dig med spärra konton och krediter dygnet runt. Dessutom får du juridisk hjälp vid eventuella betalningsanmärkningar.

Jämför pris och villkor på Student-hemförsäkringar

Se till att jämföra hemförsäkringsmarknaden innan du tecknar, idag kan du enkelt, snabbt och helt kostnadsfritt jämföra de flesta försäkringsbolagen på under en minut, ett kort samtal till en av nät-baserade jämförelse tjänsterna kan spara både tid och pengar som du kan använda till något annat, Hoppas denna guide kan vara till hjälp i jakten på den bästa och mest prisvärde Student hemförsäkring.

Lämna ett svar