Tilläggsförsäkring till bilen

Vilka tilläggsförsäkringar kan du behöva till bilen?

Det är lätt att tro att en helförsäkring är det enda man behöver för att försäkra bilen tryggt och säkert. Det hörs ju på namnet. Visserligen är det sant men trots det finns det en rad olika tilläggsförsäkringar på marknaden för bilägarna.

Med helförsäkringen skyddas hela bilen i mängder av olika situationer medan tilläggsförsäkringarna kan förbättra villkoren på de olika punkterna. Dessa tillägg kan köpas på samma försäkringsbolag som bilförsäkringen är tecknad på men vissa går även att teckna på vilket bilförsäkringsbolag som helst.

Djurkollision

För bara någon hundring per år försvinner självrisken vid kollision med djur. Det betyder att den som krockar med ett djur en gång på 10 år faktiskt tjänat på denna försäkring. Tillägget är främst tänkt till de som inte bor mitt inne i storstaden utan mer på landet. Men även de i städer kan ha nytta av den om man framförallt kör i skymning.

Bilförsäkring Total

Namnet varierar mellan olika bilförsäkringsbolag men det antyder alltid på att vara den mest kompletta tilläggsförsäkringen som bolaget har att erbjuda. Dessa totalförsäkringar är egentligen ett paket av flera små tilläggsförsäkringar. Det kan vara djurkollision, minskad självrisk vid kollision utomlands, ersättningsbil om bilen behöver repareras m.m.

Vill man göra lätt för sig i sitt bilägande så ska man söka efter försäkringsbolagens totalpaket. Det blir billigare än att köpa de små tilläggsförsäkringarna för sig själv och med detta tillägg behöver man bry sig minimalt om olyckan är framme.

”Komma fram”- försäkring

Detta tillägg brukar vara extremt billigt men ger trots sitt låga pris en stor trygghet för den som inte vill riskera att nå sitt mål. Skulle bilen gå sönder på vägen är det bara att ringa bolaget så skickas en bärgare. En del bolag ger till och med ut en ”plåster på såren” ersättning för att man fått vara med om något så tråkigt att bilen gått sönder.

Skulle det visa sig att man missar flygplanet eller annat färdmedel ersätts även dessa biljetter. Försäkringsbolaget kan inte lova att du hinner på alla resor du tänkt dig men de kan garantera att du blir ersatt om du missar dem. Då har du råd att åka någon annan gång.

Rehabförsäkring

Under namn som rehabiliteringsförsäkring, care-försäkring eller extra sjukvårdsförsäkring marknadsförs dessa. Det de har gemensamt är att de fokuserar på att personen snabbt ska kunna återgå till arbete om olyckan är framme. För att kunna vara det har de kontrakt med specialister inom sjukvården samt kan erbjuda individanpassad vård och rehabilitering. Denna försäkring gäller oftast alla som satt i bilen vid olyckstillfället.

Lämna ett svar