Träna hjärnan med mattespel

Hjärngympa

Tidigare tyckte jag att matte var oerhört krävande och svårt att lära sig. För mig som inte har en naturlig förståelse för ämnet matematik var skoltidens matteprov och mattelektioner en oerhörd plåga. Jag förstod nämligen ingenting och vanligtvis hade man lärare som inte kunde förklara så bra så att man förstod.

Dagens barn och unga har ofta samma svårigheter som jag hade. Då måste man som förälder hitta lösningar. När barnen är små kan det vara multiplikationstabellen som de behöver träna på. Som förälder kan man då sätta sig ner och öva tabellerna tillsammans med dem och göra det till en rolig lek.

Mattespel

Man kan också träna matte i mattespel. Det är ett roligt och effektivt sätt att lära sig på. Mattespel kan man köpa i vanliga butiker men det finns också en hel del som är gratis på internet. På så sätt kan man öka förståelsen hos sig själv eller sitt barn för matematik och multiplikationstabellen.

Matte är också bra för ens hälsa. Hur kan det vara det undrar säkert du?

Genom att räkna ut tal och finna lösningar på olika matematiska problem tränar man nämligen sitt minne och låter sin hjärna få arbeta vilket är nyttigt. Man kan säga att man på sätt och vis lär sig tänka ut saker på ett snabbt sätt. Man blir mer snabbtänkt. Matte ingår ju också i de flesta hälsoaktiviteter, exempelvis då man måste räkna ut kalorier eller hur långt man har sprungit.

Bra för hälsan

Det är alltid nyttigt att lära sig saker och när det dessutom är bra för hälsan är det ju bara en bonus.

Genom att kunna räkna ut saker som exempelvis hur mycket kalorier det finns i en chokladkaka kan man på så vis få veta att en chokladkaka är onyttig och då undviker man att äta den vilket är bra för hälsan.

Jag hoppas att du har haft nytta av mina tips!

Lämna ett svar